Forum

Blogs

Hero of the Season

Videoconferences

Competition

Оффтоп
 leoniddnipro Отправлено: 12.04.2015, 12:18 Цитировать #13771

Superuser

leoniddnipro

Всего сообщений: 6022

chebchik 12.04.2015, 09:45
 Немає спору, що все це історія. От питання історія хто чи що : Потьомкін з Катериною?, до чого тоді Новоросійськ; Петровський? - знакова особа для міста, тоді чим саме? Їхні періоди діяльності тут мізерні, пару десятків років, починаючи десь з 1776р. Дивимось вікіпедію: 

- Монастир тут збудували візантійські монахи ще у 870 р. (?) — можливо, на честь того, що він був, за деякими даними (Житіє Св. Амвросія) найпівнічнішим пунктом у подорожі Св. Андрія Первозванного;

- Академік Б. О. Рибаков вважав, що головне улицьке місто Пересічень, великого слов'янського поселення, яке існувало в 800–1300 рр. на піщаних горбах Ігренського півострова, де Самара впадає у Дніпро;

- У 1635 році побудована польська фортеця Кодак;

- у 1660 році у запорізьких архівах з'являються документи, які свідчать, що біля сучасного Дніпропетровська існує селище Новий Кодак, яке у 1750 році вже називається містом;

- інші поселення  на території сучасного Дніпропетровська до заснування Катеринослава 1500 (або 1550) — торгівельне козацьке місто Самар, 1564 — відомі козацькі курені у Таромському, Кодак, Лоцманська-Камянка, та ін.

Про Катеринослав пишуть, що почав інтенсивно розвиватись лише після організації промислового видобування донецького вугілля та криворізької залізної руди, а також відкриття залізниці (1884) між цими промисловими районами. А до того все XIX ст. Катеринослав розвивався дуже повільно. Так, якщо 1804 р. населення міста становило 6,4 т. осіб, то 1850 — лише 13 тисяч, село селом.

А куди цю історію дівати? Сталіно днр поверне, а ми вулиці, провулки, площі, парки порошенками-яценюками обізвемо, і напишемо в історію про їхній значний вклад в найновітнішу історію.

І я за теж.До Потьомкіна тут була завжди цивілізація,не одну сотню років.Чому досі всі зациклилися на добі Катьки-ІІ та Грицька Нечоси?Мені батько розповідав,а йому дід казав,що у нас тут життя вирувало задовго до Расєйської імперії.Тому потрібно викинути радянську брехливу історію на смітник і на основі більш прадивих середньовічних джерел арабських чи європейських істориків та мандрівників будувати нашу історію.Є також купа місцевих,наших істориків,українських хроністів ХVl-XVIII сторіч. Вистачає також російських незаангажованих істориків XVII-XIX століття.

Чуден Днепр...Редкая птица долетит до середины Днепра.Звезды горят и светят над миром и все разом отдаются в Днепре.(М.В.Гоголь)

Дніпро, брат мій, висихає,                     Кохайтеся, чорнобриві,
   Мене покидає,                                        Та не з москалями,
   І могили мої милі                                    Бо москалі — чужі люде 
   Москаль розриває...                                Роблять лихо з вами.           (Т.Г.Шевченко)

leoniddnipro Отправлено: 12.04.2015, 12:20 Цитировать #13772

Superuser

leoniddnipro

chebchik 12.04.2015, 07:30

Паски і крашанки, та інші яства освячені, вже наполовину з'їдені, тому час привітати з Великоднем. ХРИСТОС ВОСКРЕС !

За прикладом пана Таксиста, вітаю зі святом всіх, його самого, аксакала на форумі Пограничника, Маріо, Ольгу, М.Вrooksa, Сінодонта, маді, Muxtar, Дворнягу, Д.мона, всіх скаутів і незнайок, Сафіка, Влохіко і Сладкую, Еланор, головного бразильця Дена, Павлоградця, дніпровця, Леоніда, рпенд, Алекса, уанфа, Скіда, Віктора Сантоса, провод, Джек Портера і тих, кого забув. Хай буде Вам здоров'я і мир, омріяне досягнуто, боженька приласкає Вас, а ми справді любитимемо його і одне одного.

Воістину воскрес!

Чуден Днепр...Редкая птица долетит до середины Днепра.Звезды горят и светят над миром и все разом отдаются в Днепре.(М.В.Гоголь)

Москаль розриває...                                Роблять лихо з вами.           (Т.Г.Шевченко)

viktor santos Отправлено: 12.04.2015, 13:34 Цитировать #13773

Superuser

Всего сообщений: 353

leoniddnipro 12.04.2015, 12:20
chebchik 12.04.2015, 07:30

Паски і крашанки, та інші яства освячені, вже наполовину з'їдені, тому час привітати з Великоднем. ХРИСТОС ВОСКРЕС !

За прикладом пана Таксиста, вітаю зі святом всіх, його самого, аксакала на форумі Пограничника, Маріо, Ольгу, М.Вrooksa, Сінодонта, маді, Muxtar, Дворнягу, Д.мона, всіх скаутів і незнайок, Сафіка, Влохіко і Сладкую, Еланор, головного бразильця Дена, Павлоградця, дніпровця, Леоніда, рпенд, Алекса, уанфа, Скіда, Віктора Сантоса, провод, Джек Портера і тих, кого забув. Хай буде Вам здоров'я і мир, омріяне досягнуто, боженька приласкає Вас, а ми справді любитимемо його і одне одного.

Воістину воскрес!

Schpiz Отправлено: 12.04.2015, 18:16 Цитировать #13774

Superuser

Schpiz

Всего сообщений: 9832

ХРИСТОС ВОСКРЕСИ! Спасибо вам Друзья за поздравления! Пусть в ваших домах и оселях всегда будут жить ЗДОРОВЬЕ,Счастье и Смех!

ХАЙ СЭРЦЕ ПРАГНЭ ДО ЛЮБОВИ,А ТИЛО РВЭТЬСЯ ДО ГРИХА!

Таксист.

дніпровець79 Отправлено: 12.04.2015, 19:46 Цитировать #13775

Superuser

Всего сообщений: 1442

Не выдумувайте велосипед, як місто Дніпропетровськ почав розвиток під назвою Катеринослав і будувався( по радянскій історії) як столиця півдня Россії,а ви пропонуєте називати місто назвою якогось хутора.Не треба перегинати палицю і в УНР і в Махна місто називалось як Катеринослав.

Всіх з Пасхою!!! Христос Воскрес!!!

chebchik Отправлено: 12.04.2015, 20:40 Цитировать #13776

Superuser

chebchik

Всего сообщений: 1291

Якщо навіть так, дніпровцю, ми не маємо права славити Катерину (при ній не надто вже й відрізнявся Катеринослав від хутора, 6 тис. населення лише в 1804р). Назви в нашому випадку є символами, або російського імперіалізму, або тоталітарного Союзу, які відомо як ставилися до України, як країни, як держави, до українців. Нерідко ці символи просякалися кров'ю наших предків.

Добре, що фюрер нічого збудувати не встиг, а то б мали ще деякі "недоторкані" історичні памятки.

дніпровець79 Отправлено: 12.04.2015, 21:00 Цитировать #13777

Superuser

Яка різниця кого ми будемо славити російских чі польских вельмож.ЯК місто Дніпропетровськ відбувся під назвою Катеринослав і в цьому нічого поганого немає. В світі багато міст названо в честь правителів-колонізаторів і їхніх назв ніхто міняти не збираеться.

дніпровець79 Отправлено: 12.04.2015, 21:08 Цитировать #13778

Superuser

Фюрер як раз і збудував недоторкану історичну пам'ятку в Украіні на Вінничині.

leoniddnipro Отправлено: 12.04.2015, 21:32. Отредактировано: 12.04.2015, 21:40, leoniddnipro Цитировать #13779

Superuser

leoniddnipro

дніпровець79 12.04.2015, 21:00

Яка різниця кого ми будемо славити російских чі польских вельмож.ЯК місто Дніпропетровськ відбувся під назвою Катеринослав і в цьому нічого поганого немає. В світі багато міст названо в честь правителів-колонізаторів і їхніх назв ніхто міняти не збираеться.

Тут справа не в світовій практиці ,а в "руцкаммірє"...Вернути назву Катеринослав і в паРаші знову будуть наполягати,що до Потьомкіна та Катьки-ІІ на цих землях була пустеля та бігали стада кроманьйонців.До того ж тих досліджень,що привів пан чебчик з Вікіпедії,досить щоб переглянути і рік народження міста,і назву на український манер.

Витирати історичну пам'ять з допомогою топонімів у расєйській імперії навчились ще задовго до Катьки-ІІ.Досить пригадати  історію заснування Петербурга.Адже на його місці раніше стояло шведське місто-фортеця.І щоб шведи не могли надалі претендувати на ці землі Петруччо-І,навмисно заставляв істориків підтасовувати факти та фальсифікувати літописи,заміняти шведські назви місцевості на расєйські...І при цьому брехали,що тут завжди були тільки непрохідні хащі.

дніпровець79 Отправлено: 12.04.2015, 21:53 Цитировать #13780

Superuser

Не шукайте того чого нема.За вашими міркуваннями і Москві треба змінити  назву,не кажучи про  інші словянскі та татарскі назви міст.При вдалому піарі назву Катеринослав можна розвернути і проти самих росіян.

Mario Отправлено: 13.04.2015, 00:24 Цитировать #13781

Superuser

Mario

Всего сообщений: 6793

Классно, википедию писали Адам и Ева, родом они были с берегов Днепра, а откуда они еще могли быть.

стоит отметить - Існує думка, що саме в цих краях вперше було використано коней для їзди верхи, а також було винайдене колесо. Завдяки цьому скотарський спосіб ведення скотарства поширився саме з Придніпровських степів.(ВИКИ)

Хорошо, что таких как пан Чебчик и Леонид, процентов 10 в Днепре.

Но есть проблема, Чебчики и Леониды сидят в продажном парламенте и принимают продажные решения, чтобы замылить людям глаза на реальные проблемы. А ну у Чебчика и Леонида нет проблем, просто им хорошо жить в дерьме и с названием города японского фотоаппарата. 

бойскаут Отправлено: 13.04.2015, 09:30. Отредактировано: 13.04.2015, 09:30, бойскаут Цитировать #13782

Superuser

бойскаут

Всего сообщений: 385

А я за, вот как хотите так и понимайте, за переиминование - всё должно быть логически завершенно.

Мы смело в бой пойдём за борщ с котлетой!

Итак давайте подойдём к этому процессу креативно, к чему эти заезжанныйе Катеринослав, Новоросийск, Днепрожидовск, надо что нибудь такое да эдакое чтобы не повадно было через год менять.

Беня-Холл, Коломойск-на-Днепре, Тимошенкоград, Вилкулград если история Брежневнезабудем, если будущее то Еэсовскград - вариантов море!

Ведь звучит - вчера в Беня-Холл произошли народные гуляния по поводу очередной улицы возвратившей своё историческое название

или - вчера в Еэсовграде наконец-то выдали зарплату за май прошлого года

ведь звучит как!grust

помню мультик дитячий там песенка была

как вы судно назовёте так оно и поплывёт (((((( 

leoniddnipro Отправлено: 13.04.2015, 10:32. Отредактировано: 13.04.2015, 14:36, leoniddnipro Цитировать #13783

Superuser

leoniddnipro

Mario 13.04.2015, 00:24

Классно, википедию писали Адам и Ева, родом они были с берегов Днепра, а откуда они еще могли быть.

стоит отметить - Існує думка, що саме в цих краях вперше було використано коней для їзди верхи, а також було винайдене колесо. Завдяки цьому скотарський спосіб ведення скотарства поширився саме з Придніпровських степів.(ВИКИ)

Хорошо, что таких как пан Чебчик и Леонид, процентов 10 в Днепре.

Но есть проблема, Чебчики и Леониды сидят в продажном парламенте и принимают продажные решения, чтобы замылить людям глаза на реальные проблемы. А ну у Чебчика и Леонида нет проблем, просто им хорошо жить в дерьме и с названием города японского фотоаппарата. 

Маріо,закусювати потрібно!Як ти у процентах порахував чітко!Соціологія відпочиває!

Ти забув написати,що у парламенті сидять такі Маріо,які швидко перефарбовуються під любу владу  і їм не потрібні ніякі зміни,ні економічні,ні політичні...А ще питання:з якого переляку ти вирішив,що мені подобається той бардак,який є зараз в Україні???????????????????!Ти або не кури херні усякої,або бухай менше...І з чого ти вирішив,що мені подобається назва ринку на ж/м Перемога-V?Мені  хотілося б щось на кшалт Дніпро чи Дніпровськ...

Schpiz Отправлено: 13.04.2015, 16:21 Цитировать #13784

Superuser

Schpiz

Всего сообщений: 9832

Всем мой райнский привет и пожелания Здоровья!

Серёга "БАЙСКАУТ",он же "СТАЛКЕРС",он же вечный бурчун,он же мой приятель и,как не странно,он и антисемит во втором поколении...

Я не помню НЕ ЕДИНОГО ПОСТА,где бы вы,Сергей,были хоть чем-то довольны. Постоянно находиться на передовой СВАРЫ видать дело не лёгкое,но оно подпитывает ваш внутренний мир,повидимому. Всё самое гадкое,что пишется в Одноклассниках,кпримеру,от Днепрожидовска до призывов идти в бой,вы впитали в себя,как губка впитывает воду. Лучше бы подкопили вы денжат и съездели с Народом в Брюгге,где мы бы с вами накатили,закусили и накатили бы вновь. Только не рассказываете мне о вашем бедственном положении,я по понедельникам,как впрочем и по средам,не подою ибо сам не молод и малоимущий. Невыносимо читать ваши агресивно-патриотические посты,где вы буквально со всеми ломаете копья. Когда МАМЫ нами зачали,ОНИ мечтали о сыновьях и дочерях,когда ОНИ нас родили,то мечтали,чтобы мы были Здоровыми и неглупыми,но ни кто и ни когда не обещал нам лёгкой доли. Жизнь-это вечная борьба,борьба с окружающим миром,борьба с болезнями,борьба с самим собой,борьба с живущими рядом,борьба с собственной ленью,борьба за выживание. Так было всегда,так будет завтра,так будет вечно.

Давайте,уважаемый СЕРГЕЙ,начнём меняться к лучшему ибо коммунизм отменили,а светлое будущее с немецкими ценностями к вам придут ещё не завтра. А насчёт переименования городов и улиц я уже писал,что категорический ПРОТИВ из-за ТРУДНЕЙШЕГО МАТЕРИАЛЬНОГО ПОЛОЖЕНИЯ 85% УКРАИНЦЕВ. Вас ляшковцы решили таким образом отвлечь от дел и проблем НАСУЩЬНЫХ. Но коль переименовывать,то имя Городу должно быть ВЕЧНЫМ. Все знают,что ВЕЧНЫЕ лишь две вещи на земле,это ЛЮБОВЬ И МУЗЫКА. Поэтому я и предложил назвать мой Родной Город-ЛЮБИМОВСК!

А улицы в честь деревьев и цветов. Политики приходят и ходят,как впрочем и генералы и байскауты,а ПРИРОДА И СОЗДАННОЕ ГОСПОДОМ-ВЕЧНЫ.

Таксист.

Mario Отправлено: 13.04.2015, 17:20 Цитировать #13785

Superuser

Mario

Всего сообщений: 6793

Schpiz 13.04.2015, 16:21

Как твое здоровье? Зрение и т.д?

Ты отмечаешь лайками кучу картинок, из которых 90 не имеют смысла...

Пример ниже, русские и украинцы сидят в болоте, а украинец Шпиц бегает с флагом по Европе.

Молодец

Пожалуйста, введите сообщение
7200000
Rambler's Top100