Форум

Блоги

Герой сезону

Відеоконференції

Конкурс

Праздники!
 SAFIK AS Отправлено: 13.09.2014, 23:14 Цитировать #826

Суперкористувач

SAFIK AS

Всего сообщений: 8942

Славный город! Наверное единственый, который в названиях своих увековечил имя тренера. Хотелось бы иметь, хотя бы проулочки, Вишневского и Кучеревского. И мемориальную табличку на доме Чёрного.

Поплачь о нём - пока он живой.

Люби его - таким какой он есть.

SAFIK AS Отправлено: 13.09.2014, 23:21. Отредактировано: 13.09.2014, 23:22, SAFIK AS Цитировать #827

Суперкористувач

SAFIK AS

2 Ирдис. Ну и где там 23-е мая? Может я не так внимательно читал?

DEN-Dnepr83 Отправлено: 13.09.2014, 23:57 Цитировать #828

Суперкористувач

DEN-Dnepr83

Всего сообщений: 1839

Всех с праздником, С Днем рождения лучшего города на Земле!!!! Мира Днепру - моей Родине!!!!!!!!! Слава Украине!!! Слава Днепру!!! Слава людям этого города!!!!!!!!!!!

Не научился уважать страну, в которой живёшь- не мешай любить Украину остальным!!!

D.mon Отправлено: 14.09.2014, 00:48. Отредактировано: 14.09.2014, 00:50, D.mon Цитировать #829

Суперкористувач

D.mon

Всего сообщений: 15400

С днём рождения, Днепропетровск!!! Пусть и поздно я проснулся с поздравлением...)))

Все буде Україна!!!

STALKERS Отправлено: 14.09.2014, 08:35 Цитировать #830

Суперкористувач

STALKERS

Всего сообщений: 4453

SAFIK AS 13.09.2014, 23:14

Славный город! Наверное единственый, который в названиях своих увековечил имя тренера. Хотелось бы иметь, хотя бы проулочки, Вишневского и Кучеревского. И мемориальную табличку на доме Чёрного.

Ну да.Вчера была викторина, взяли двух мимо проходивших, угадать жителя нашего города.Из 7 угадали 2.

....................

Elanor Отправлено: 14.09.2014, 14:30 Цитировать #831

Суперкористувач

Elanor

Всего сообщений: 10735

SAFIK AS 13.09.2014, 23:14

Славный город! Наверное единственый, который в названиях своих увековечил имя тренера.

В Запорожье соседняя со стадионом улица носит имя Лобановского, например.

Zapali vatru neka gori,
Od sebe daj sve najbolje.
Neka se srce hrabro bori,
Nek' vatra gori do pobjede!

Sinodont Отправлено: 14.09.2014, 16:51 Цитировать #832

Суперкористувач

Sinodont

Всего сообщений: 3227

SAFIK AS 13.09.2014, 23:21

2 Ирдис. Ну и где там 23-е мая? Может я не так внимательно читал?

Уроженцам города не нужна ссылка на Википедию, чтобы знать дату основания города! Это так, к слову. Есть вещи, о которых все знают, но они не обязательно задокументированы в каких-то источниках. Даже когда-то знал точно, дату переноса празднования Дня города (при советах, естественно, перенесли), но уже не помню. Причина проста - типа, праздник урожая, и прочей рабоче-крестьянской фигни, короче ,осенью удобнее... больше ничего доказывать не буду по этому вопросу (и про 23-е мая писал не для спора, а просто как информацию).

Something is amiss in the Danish kingdom... W. Shakespeare, "Hamlet".

SAFIK AS Отправлено: 14.09.2014, 18:27. Отредактировано: 14.09.2014, 18:27, SAFIK AS Цитировать #833

Суперкористувач

SAFIK AS

А я не являюсь уроженцем этого города и не знаю этого. А может ты эту информацию за уши притянул.

leoniddnipro Отправлено: 14.09.2014, 19:06 Цитировать #834

Суперкористувач

leoniddnipro

Всего сообщений: 6022

Всіх з Днем міста Дніпропетровська!Але не вважаю цю дату днем народження.Як мінімум ,майже на 150 років Дніпропетровськ раніше утворений(рік заснування Новокайдацької паланки Запорозької Січі-1645 рік).

Чуден Днепр...Редкая птица долетит до середины Днепра.Звезды горят и светят над миром и все разом отдаются в Днепре.(М.В.Гоголь)

Дніпро, брат мій, висихає,                     Кохайтеся, чорнобриві,
   Мене покидає,                                        Та не з москалями,
   І могили мої милі                                    Бо москалі — чужі люде 
   Москаль розриває...                                Роблять лихо з вами.           (Т.Г.Шевченко)

chebchik Отправлено: 14.10.2014, 09:49 Цитировать #835

Суперкористувач

chebchik

Всего сообщений: 1291

Всіх з ПОКРОВОЮ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ та днем Захисника України.

leoniddnipro Отправлено: 14.10.2014, 13:23 Цитировать #836

Суперкористувач

leoniddnipro

Всего сообщений: 6022

Я також всіх вітаю зі Святом Покрови Пресвятої Богородиці!

За легендою, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу Константинополь. Мешканці міста в гарячій молитві звернулись до Божої Матері з проханням про порятунок. Богородиця з'явилася перед людьми та вкрила їх своєю покровою (омофором). Після цього вороги вже не могли побачити цих людей. Як вказують деякі джерела, вражений Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення і стали християнами.
   На території України найдавнішою церквою, присвяченою святу, є церква в селі Сутківці Хмельницької області, зведена у 1467 році як фортеця. 
  Для козаків Покрова була найбільшим святом. Цього дня відбувалися вибори нового отамана.
  Наші лицарі вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю козаки вважали своєю заступницею і покровителькою. На Запорожжі була церква святої Покрови. Козаки збудували також багато однойменних храмів та шанували особливо ікони Покрови. Деякі Покровські храми, переважно ХVIII століття, вціліли до нашого часу. Перлинами української архітектури можуть вважатися Покровський собор Харкова, зведений у 1689 році, у стилі мішаного козацько-московського бароко, та київська трибанна церква Покрови на Подолі, збудована у 1766 році Григоровичем-Барським.
  Відомий дослідник звичаїв українського народу Олекса Воропай писав, що після зруйнування Запорозької Січі в 1775 році козаки, що пішли за Дунай в еміграцію, взяли із собою образ Покрови Пресвятої Богородиці. Впродовж століть в Україні це свято набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву - Козацька Покрова. З 1999 року свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва.
  1942 року в цей день було офіційно утворено Українську Повстанську Армію, яка теж обрала собі свято Покрови за день Зброї, віддавшись під опіку святої Матері Богородиці. Українська Повстанська Армія боролася за самостійну Україну, воювала проти польської Армії Крайової, гітлерівської Німеччини і Радянського Союзу. Таким чином, Покрова святкується в нас не тільки як народно-релігійне, а й національне свято.
  "Покрова накриває траву листям, землю - снігом, воду - льодом, а дівчат - шлюбним вінцем". В українських селах до сьогодні дотримуються давньої народної традиції грати весілля після Покрови. Шлюбна пора в Україні - від Покрови і до початку Пилипівки. До Покрови завершувався період сватань і приготування до весіль, який починався після Першої Пречистої.
  Дівки, яким надокучило дівувати, молилися: «Свята мати Покровонько, покрий мені головоньку, хоч ганчіркою, аби не зостатися дівкою», «Мати-Покрівонько, покрий Матір сиру Землю і мене молоду».
  А на Поділлі дівчата казали: «Свята мати, Покровонько, завинь мою головоньку, чи в шматку, чи в онучу — най ся дівкою не мучу!»
  У Карпатській Україні до Покрови поверталися всі пастуші отари з полонин і завершували останню мандрівку чумаки.
  Для того, щоб усі члени сім'ї були здоровими, на Покрову старша господиня брала вишитого рушника, що був над іконою Богородиці, і розвішувала його над вхідними дверима.
  В народі збереглося повір'я, що у Пресвятої Діви є опікун Покров, якого просили: "Батеньку Покров, накрий нашу хату теплом, а господаря - добром".

Чуден Днепр...Редкая птица долетит до середины Днепра.Звезды горят и светят над миром и все разом отдаются в Днепре.(М.В.Гоголь)

Дніпро, брат мій, висихає,                     Кохайтеся, чорнобриві,
   Мене покидає,                                        Та не з москалями,
   І могили мої милі                                    Бо москалі — чужі люде 
   Москаль розриває...                                Роблять лихо з вами.           (Т.Г.Шевченко)

Schpiz Отправлено: 14.10.2014, 17:24 Цитировать #837

Суперкористувач

Schpiz

Всего сообщений: 9832

Великий ГОСПОДНИЙ ПРАЗДНИК сегодня! Здоровья вам,Люди!

А вот завтра Великий светский праздник. Двести лет со дня рождения Михаила Юрьевича ЛЕРМОНТОВА.

Вот Его одно коротенькое произведение,для вас,с Любовью:

"ПРОЩАЙ НЕМЫТАЯ РОССИЯ,

СТРАНА РАБОВ,

СТРАНА ГОСПОД,

И ВЫ,МУНДИРЫ ГОЛУБЫЕ,

И ТЫ,ИМ ПРЕДАННЫЙ НАРОД!".

Таксист.

Elanor Отправлено: 14.10.2014, 20:16 Цитировать #838

Суперкористувач

Elanor

Всего сообщений: 10735

Зі святом!
Лента за лентою набої подавай,
Вкраїнський повстанче, в бою не відступай!

Zapali vatru neka gori,
Od sebe daj sve najbolje.
Neka se srce hrabro bori,
Nek' vatra gori do pobjede!

SAFIK AS Отправлено: 14.10.2014, 21:13 Цитировать #839

Суперкористувач

SAFIK AS

Вот и я о том же. Главное в Украине, что бы патриотизм не перерос в национализм. С праздником всех!!!

Schpiz Отправлено: 26.12.2014, 22:59 Цитировать #840

Суперкористувач

Schpiz

Всего сообщений: 9832

Дорогие мои Болельщицы и Болейщики,сердечно Поздравляю Вас с наступающим Новым Годом! Пусть все Ваши невзгоды,неудачи и болячки останутся в уходящем году,пусть Новый Год станет годом Любви,ЗДОРОВЬЯ,Мира,Достатка,Удач,обильной Деторождаемости и Европейским взлётам нашего любимого "ДНЕПРА",грядущему Чемпиону Украины! 

Слава Народу УКРАИНЫ! Слава Мирному небу и всеобщему Благу!

Таксист.

Пожалуйста, введите сообщение
7200000
Rambler's Top100