Матчи "Днепра". |
---|
уанф | Отправлено: 10.12.2015, 02:09 | Цитировать #796 |
Суперкористувач
Всего сообщений: 339 Зарегистрирован: 14.11.2010 |
Ну що, можна підсумовувати.
Поглянув би на 4 фактори: власник клубу, генеральний директор, головний тренер, гравці.
1. Другий і четвертий відкинув би одразу. Гендиректор у нас незмінний близько 20 років, стиль роботи той самий , якихось новацій не помітно, хіба що став менш публічним. Склад команди в основному зберігся, поповнення прийшло не найслабше. Єдине - всі стали на півтора роки старшими, відраховуючи від початку роботи Маркевича. Аргумент про втрату ключових гравців - суттєвий; проте були тривалі періоди, коли команда грала без Коноплянки, Канкави, Жуліано ( або вони відновлювались і грали не на всі 100), і загальний малюнок і потенціал команди якщо і страждали, то не катастрофічно. Калініч же взагалі не завжди виходив на поле.
2. Власник.
Ситуація в футбольному господарстві змінилась, і війна лише загострила проблеми. Введення фінансового фейр-плей УЄФА , плюс стабільно незадовільний стан економіки, плюс конфлікти між олігархами. Вже кілька років говорилось про те, що багаті клуби з гравцями-мільйонерами в бідній країні - річ ненормальна. Вони могли існувати лише як особистий атрибут дуже багатих людей, постійно бути залежними від їх бажань і можливостей. Колись це мало скінчитись, і такі часи, мабуть що, настали.
Те, що назвали "карпатизацією", здаєтся, буде неминучим процесом в футбольному господарстві. Так, красива казка закінчується, і наш чемпіонат напевно буде схожий на чемпіонати Чехії, Румунії, Словенії і т.п.: багато своїх гравців, невелика кількість іноземних, від молодих і перспективних до умовних "Абелардо", скромні зарплати, навряд чи великі здобутки в єврокубках і таке подібне. В чомусь схоже на команди часів Союзу.
Можливо, деякий час винятком залишаться два всім відомі клуби, власники яких ще готові вкладати великі гроші, змагаючись за перше місце ( друге - для невдахи). Втім, такі періоди у нас були, коли питання було лише в тому, за скільки турів до кінця Динамо оформить чемпіонство. Пережили ті часи, справимось і в майбутньому.
Тому чекати від Коломойського ( або й вимагати) великих витрат, або мріяти про іншого "багатенького Буратіно" - хибний шлях. Шлях правильний і реальний - переймати досвід функціонування клубу, як структури максимально самоокупної. Безумовно, це зовсім інший підхід до всього футбольного господарства, в тому числі до глядачів і вболівальників, що має бути приємним для нас. І Коломойський вже говорив про це взимку, коли прогнозував українізацію команди. Чому потім були витрачені кошти на легіонерів, яких тепер полощуть всі, кому не лінь - невідомо. Піддався на умовляння і ниття "кращого тренера"?
Який вигляд матиме фінансове господарство клубу - питання до фахівців. Очевидно лише те, що від схеми з "кормящим" олігархом слід відмовлятись. Хоча б тому, що рано чи пізно можуть втратити свій вплив олігархи, як явище. Принаймі, хочеться на це сподіватись. |
|
уанф | Отправлено: 10.12.2015, 02:11 | Цитировать #797 |
Суперкористувач
Всего сообщений: 339 Зарегистрирован: 14.11.2010 |
3. Головний тренер.
На жаль, кепські передчуття реалізувались з надлишком.
Писати можна дуже багато.
Зміна манери гри команди на стиль "контроль м'яча" обернулась втратою командної швидкості. Тривалі перепасовки між захисниками, спроби пройти флангами, навіси навмання на район штрафної - або ті ж навіси безпосередньо від захисників, в розрахунку - колись та вдасться зачепитись. Гра по центру практично відсутня. Гарячкові пошуки захисників, у підсумку - по кілька гравців на позицію, і все-рівно щось не так. Натомість повний спокій щодо півзахисту і нападу ( "укомплектовано"), а в підсумку - саме ця ключова ланка , яка визначає гру в цілому - випадає начисто. До того ж гравці незіграні, бо склад щоразу міняється, як в калейдоскопі. Слабий півзахист породжує посилений тиск на захисників, і команда пропускає непристойно багато: вже пропущено 15 , а за весь минулий сезон - 17. Слабий півзахист - і нападаючі на голодному пайку, забиваючи в 1,5-2 рази менше від ШД і ДК.
Команда чомусь комплектується віковими гравцями. За всієї поваги до досвіду, багато рухатись доводиться навіть в клубах світового топ-рівня, і це неминуче дається взнаки. Ходити пішки - це треба бути принаймі Рикуном; таких у нас не помічається.
Велика проблема, пов'язана із оновленням складу і комплектацією вітчизняними гравцями - залучення молоді. Визнаю, коли появились слухи про небажання Маркевича працювати з молоддю - подумав, що "клевещут". Виявилось, що ні. Мало того, це було неодноразово повторено, як ніби це природній стан речей. Як на мене, після таких заяв тренеру слід урочисто присвоювати звання "бувший" і проводжати до вокзалу. Бо сьогодні він не вважає за потрібне працювати з молодими, завтра не захоче з брюнетами , післязавтра - забажає зарахувати в склад команди гандболісток. Нецікаво йому, бачте. Ну то не треба було набувати цю професію, страждати самому і випробовувати терпіння інших.
Щодо молоді. Можливо, в нашому дублі і немає таких яскравих талантів, як Болбат чи Мякушко. Проте, на мій погляд, 3-4 гравці могли б нормально увійти до першої команди. Та і по Україні не всі тисячі спортсменів зараховані до резерву киян і шахтарів: шукати треба, ворушитись.
Багато уболівальників мають звичку, не відвідуючи поєдинків дублерів, як папуги, повторювати фрази головного: "не дотягивает до основы", наприклад. Чим саме "не дотягивает"? А сама основа - "дотягивает"? Гравець виходить на поле на півтайма, і вже готовий діагноз - не годиться. Це як треба грати, щоб проявити себе? Або взяти Близниченко, якого вже точно всі бачили ( а не по слухах) - чим він настільки гірший багатьох в основі, що "не дотягивает"? Якщо пару років тому регулярно появлявся Бабенко, то вже видно було, що особливих здібностей він на той час не показував, і його відсутність в основі питань не викликала. Заявам же МБМ про те, що нікому грати, довіряти неможливо.
Підсумовуючи: важко позбутись враження, що Маркевич не справився з роботою і свідомо взяв курс на розвал команди, намагаючись таким чином добитись звільнення без виплати компенсації. Під лозунгом - чим гірше вам, тим краще мені. Заодно награючи колектив ветеранів для поповнення команди "Рух" з Винників. На майбутнє, тішитись на пенсії.
Окремо про популярний аргумент - команда не грає, бо не платять. Панове, свого часу Кривбасу не платили, а він громив Дніпро на його ж арені. Сьогодні Зорі не платять і вони взагалі бомжують. Коли ДД хоч внічию з ними зіграє? Чи може нема проблем у Ворскли, Говерли?
Не платять зароблене - так, це однозначно велике свинство. Але і не єдина причина, і навряд чи головна причина. Головна, на мій погляд - у вище написаному. |
|
Schpiz | Отправлено: 11.12.2015, 00:02 | Цитировать #798 |
Суперкористувач
Всего сообщений: 9832 Зарегистрирован: 20.10.2007 |
Доброй ночи всем Людям. Ну что,вспомним то,что я написал накануне? "ДНЕПР" хлопнет дверью и выграет три ноль,а может и больше. Вспомнили? Спасибо. Таксист.
|
|
~SEGA~ | Отправлено: 11.12.2015, 13:13. Отредактировано: 11.12.2015, 13:41, ~SEGA~ | Цитировать #799 |
Суперкористувач
Всего сообщений: 431 Зарегистрирован: 01.12.2006 |
Вот эти вот украиноязычные ребята,сверху,точно имеют отношение к нашему Днепру?? А то никогда не встречал таких у нас в городе. Если болелы Днепра с западных регионов-тогда без вопросов и обид. НЕТ ДРУЖБЕ С ДИНАМО!!!
|
|
leoniddnipro | Отправлено: 11.12.2015, 22:02 | Цитировать #800 |
Суперкористувач
Всего сообщений: 6022 Зарегистрирован: 25.01.2011 |
Нарешті Дніпро виграв.Хоча матч нічого не значить,проте настрій дещо покращився.Але не більше.Добре,що залишки характеру у футболістів ще є. Один з кращих на полі у дніпрян--це Бойко.Аби не він,то могло не бути цієї перемоги.Нажаль наший центр захисту--прохідний двір.Більш класна команда могла накидати Дніпру повний кошик.Папа ,мало того,що привіз пенальті,так ще й не раз помилявся,з-під нього суперник наніс кілька небезпечних ударів по наших воротах.Чигринський виглядав покраще,кілька разів в дав непоган х довгих пасів на атаку.Федецький з Матосом на атаку зіграли краще,ніж на захист. В опорній зоні теж не все гаразд.І Шахов ,і Чеберячко не завжди вдало діяли на руйнування .Шахов іноді перетримував м'яча при наших атаках.Проте забив пикольний гол...Руіс поки що не вписується в команду,не має взаємодії з партнерами.Гама приніс багато користі.Добре обігрувався з Матеусом,постійно загострював ситуацію біля воріт суперника.Лучкевич поки що не у кращих кондиціях,але прийняв участь у третьому голі. У нападі діяв одинокий Матеус.Багато попрацював,забив два важливих гола,а міг ще стільки ж.
Чуден Днепр...Редкая птица долетит до середины Днепра.Звезды горят и светят над миром и все разом отдаются в Днепре.(М.В.Гоголь)
Дніпро, брат мій, висихає, Кохайтеся, чорнобриві, |
|
leoniddnipro | Отправлено: 11.12.2015, 22:27 | Цитировать #801 |
Суперкористувач
SEGA,друже,які проблеми?Я народився в Дніпрі і живу тут більше 42-х років.Чи я не маю права на українському сайті писати рідною мовою?Поясни. Чуден Днепр...Редкая птица долетит до середины Днепра.Звезды горят и светят над миром и все разом отдаются в Днепре.(М.В.Гоголь)
|
~SEGA~ | Отправлено: 11.12.2015, 23:33. Отредактировано: 11.12.2015, 23:35, ~SEGA~ | Цитировать #802 |
Суперкористувач
Всего сообщений: 431 Зарегистрирован: 01.12.2006 |
leoniddnipro НЕТ ДРУЖБЕ С ДИНАМО!!!
|
|
leoniddnipro | Отправлено: 12.12.2015, 09:59 | Цитировать #803 |
Суперкористувач
SEGA,я перестав спілкуватись на "вєлікорусском нарєчії русского язика" вже майже два роки.Після того ,як "старший "брат" почав війну проти моєї країни.Може й пафосно,але факт.Принципово на всіх форумах так і спілкуюсь.І тепер,хто зайде на наш форум,то вже не скаже ,що тут теж "руссссссссссссскій мір". Чуден Днепр...Редкая птица долетит до середины Днепра.Звезды горят и светят над миром и все разом отдаются в Днепре.(М.В.Гоголь)
|
viktor santos | Отправлено: 12.12.2015, 10:50 | Цитировать #804 |
Суперкористувач
Всего сообщений: 353 Зарегистрирован: 03.02.2012 |
Леонидднипро вы правы на 100%. |
|
leoniddnipro | Отправлено: 12.12.2015, 11:45 | Цитировать #805 |
Суперкористувач
viktor santos,дякую за розуміння. Чуден Днепр...Редкая птица долетит до середины Днепра.Звезды горят и светят над миром и все разом отдаются в Днепре.(М.В.Гоголь)
|
Пограничник | Отправлено: 12.12.2015, 13:42 | Цитировать #806 |
Суперкористувач
Всего сообщений: 1741 Зарегистрирован: 09.09.2010 |
Да не расстраивайся ты так, насчёт того кто как пишет и на каком языке.Это люди называются перекати-поле,в переводе на украинську мову,это курай.Подует ветер с Китая и будет говорить на китайском. |
|
дніпровець79 | Отправлено: 12.12.2015, 15:34 | Цитировать #807 |
Суперкористувач
Всего сообщений: 1442 Зарегистрирован: 12.05.2011 |
Ну кто бы говорил.... |
|
Schpiz | Отправлено: 12.12.2015, 16:37 | Цитировать #808 |
Суперкористувач
Всего сообщений: 9832 Зарегистрирован: 20.10.2007 |
Друзья,всем вам мой поклон и найлучшие пожелания ЗДОРОВЬЯ. "БАТЬКО В СОЗИ,А Я НИ,НАХЕРА ВОНО МЭНИ!" Есть такие люди,или людишки,которые заходят сюда изредко,пособачиться або ВКУСЫТЬ И МЭДУ ДАТЬ... Лично я не Украинец и не Русский,я Космополит Безродный,но Любой язык Уважаю,как родной,а УКРАИНСЬКУ МОВУ таки ОБОЖАЮ. Мы все здесь собрались,когда-то,что бы вместе Любить Команду "Днепр",а те,кто вполз сюда со своими политическими амбииями,должны перебраться на политезированные сайты. П.с. Панове,ни кто из вас не вспомнил,что я угадал здесь и "Дверью Хлопок" и Счёт поледнего матча... Это с вашей стороны некрасиво. Таксист.
|
|
leoniddnipro | Отправлено: 13.12.2015, 03:11 | Цитировать #809 |
Суперкористувач
Пограничник,аби щось ляпнуть... Чуден Днепр...Редкая птица долетит до середины Днепра.Звезды горят и светят над миром и все разом отдаются в Днепре.(М.В.Гоголь)
|
leoniddnipro | Отправлено: 13.12.2015, 03:16 | Цитировать #810 |
Суперкористувач
Schpiz,Леонід Семенович,це все добре.Мало хто думав,що дніпряни виграють ,та ще й з таким рахунком.А яке місце займе Дніпро у кінці чемпіонату? Чуден Днепр...Редкая птица долетит до середины Днепра.Звезды горят и светят над миром и все разом отдаются в Днепре.(М.В.Гоголь)