Forum

Blogs

Hero of the Season

Videoconferences

Competition

Матчи "Днепра".
 уанф Отправлено: 10.12.2015, 02:09 Цитировать #796

Superuser

Всего сообщений: 339

Ну що, можна підсумовувати.
Поглянув би на 4 фактори: власник  клубу,  генеральний директор, головний тренер, гравці.

1. Другий і четвертий відкинув би одразу.  Гендиректор у нас незмінний близько 20 років, стиль роботи той самий , якихось новацій не помітно, хіба що став менш публічним.   Склад команди в основному зберігся, поповнення прийшло не найслабше.  Єдине - всі стали на півтора роки старшими, відраховуючи від початку роботи Маркевича.  Аргумент про втрату ключових гравців - суттєвий; проте були тривалі періоди, коли команда грала без Коноплянки, Канкави, Жуліано ( або вони відновлювались і грали не на всі 100), і загальний малюнок і потенціал команди якщо і страждали, то не катастрофічно.  Калініч же взагалі не завжди виходив на поле.

2. Власник.
    Ситуація в футбольному господарстві змінилась, і війна лише загострила проблеми.   Введення фінансового фейр-плей УЄФА , плюс стабільно незадовільний стан економіки, плюс конфлікти між олігархами.  Вже кілька років говорилось про те, що багаті клуби з гравцями-мільйонерами в бідній країні - річ ненормальна.  Вони могли існувати лише як особистий атрибут дуже багатих людей, постійно бути залежними від їх бажань і можливостей.   Колись це мало скінчитись, і такі часи, мабуть що, настали.
  Те, що назвали "карпатизацією", здаєтся, буде неминучим процесом  в футбольному господарстві.  Так, красива казка закінчується, і наш чемпіонат напевно буде схожий на чемпіонати Чехії, Румунії, Словенії і т.п.: багато своїх гравців, невелика кількість іноземних, від молодих і перспективних до умовних "Абелардо", скромні зарплати, навряд чи великі здобутки в єврокубках і таке подібне.   В чомусь схоже на команди часів Союзу.
    Можливо, деякий час винятком залишаться два всім відомі клуби, власники яких ще готові вкладати великі гроші, змагаючись за перше місце ( друге - для невдахи).    Втім, такі періоди у нас були, коли питання було лише в тому, за скільки турів до кінця Динамо оформить чемпіонство.  Пережили ті часи, справимось і в майбутньому.
    Тому чекати від Коломойського ( або й вимагати) великих витрат, або мріяти про іншого  "багатенького Буратіно" - хибний шлях.  Шлях правильний і реальний - переймати досвід функціонування клубу, як  структури максимально самоокупної. Безумовно, це зовсім інший підхід до всього футбольного господарства, в тому числі  до  глядачів і вболівальників, що має бути приємним для нас.  І Коломойський вже говорив про це взимку, коли прогнозував українізацію команди.  Чому потім були витрачені кошти на легіонерів, яких тепер полощуть всі, кому не лінь - невідомо.  Піддався на умовляння і ниття "кращого тренера"?
   Який вигляд матиме фінансове господарство клубу - питання до фахівців.  Очевидно лише те, що від схеми з "кормящим" олігархом слід відмовлятись. Хоча б тому, що рано чи пізно можуть втратити свій вплив олігархи, як явище.  Принаймі, хочеться на це сподіватись.
 уанф Отправлено: 10.12.2015, 02:11 Цитировать #797

Superuser

Всего сообщений: 339

3. Головний тренер.
 На жаль, кепські передчуття реалізувались з надлишком.
 Писати можна дуже багато.
 Зміна манери гри команди на стиль "контроль м'яча" обернулась втратою командної швидкості.  Тривалі перепасовки між захисниками, спроби пройти флангами, навіси навмання на район штрафної - або ті ж навіси безпосередньо від захисників, в розрахунку - колись та вдасться зачепитись.  Гра по центру практично відсутня.  Гарячкові пошуки захисників, у підсумку - по кілька гравців на позицію, і все-рівно щось не так.  Натомість повний спокій щодо півзахисту і нападу ( "укомплектовано"), а в підсумку - саме ця ключова ланка , яка визначає гру в цілому - випадає начисто.  До того ж гравці незіграні, бо склад щоразу міняється, як в калейдоскопі.  Слабий півзахист  породжує посилений тиск на захисників, і команда пропускає непристойно багато: вже пропущено 15 , а за весь минулий сезон - 17. Слабий півзахист - і нападаючі на голодному пайку, забиваючи в 1,5-2 рази менше від ШД і ДК.
     Команда чомусь комплектується віковими гравцями. За всієї поваги до досвіду, багато рухатись доводиться навіть в клубах  світового топ-рівня, і це неминуче дається взнаки. Ходити пішки - це треба бути принаймі Рикуном; таких у нас не помічається.
   Велика проблема, пов'язана із оновленням складу і комплектацією вітчизняними гравцями - залучення молоді. Визнаю, коли появились слухи  про небажання  Маркевича працювати з молоддю -  подумав, що  "клевещут".  Виявилось, що ні.  Мало того, це було неодноразово повторено, як ніби це природній стан речей.  Як на мене, після таких заяв тренеру слід урочисто присвоювати звання "бувший" і проводжати до вокзалу. Бо сьогодні він не вважає за потрібне працювати з молодими, завтра не захоче з брюнетами , післязавтра - забажає зарахувати в склад команди гандболісток.  Нецікаво йому, бачте. Ну то не треба було набувати цю професію, страждати самому і випробовувати терпіння інших.
      Щодо молоді.  Можливо, в нашому дублі і немає таких яскравих талантів, як Болбат чи Мякушко.   Проте, на мій погляд, 3-4 гравці могли б нормально увійти до першої команди.  Та і по Україні не всі тисячі спортсменів зараховані до резерву киян і шахтарів: шукати треба, ворушитись.
    Багато уболівальників мають звичку, не відвідуючи поєдинків дублерів, як папуги, повторювати фрази головного: "не дотягивает до основы", наприклад.  Чим саме "не дотягивает"?  А сама основа - "дотягивает"?  Гравець виходить на поле на півтайма, і вже готовий діагноз - не годиться.  Це як треба грати, щоб проявити себе?  Або взяти Близниченко, якого вже  точно всі бачили ( а не по слухах) - чим він настільки гірший багатьох в основі, що "не дотягивает"?  Якщо пару років тому регулярно появлявся Бабенко, то вже видно було, що особливих здібностей він  на той час не показував, і його відсутність в основі питань не викликала.  Заявам же МБМ про те, що нікому грати, довіряти неможливо.
     Підсумовуючи: важко позбутись враження, що Маркевич не справився з роботою і свідомо взяв курс на розвал команди, намагаючись таким чином добитись звільнення без виплати компенсації.   Під лозунгом - чим гірше вам, тим краще мені.  Заодно награючи колектив ветеранів для поповнення  команди "Рух" з Винників.  На майбутнє, тішитись на пенсії.

Окремо  про популярний аргумент - команда не грає, бо не платять. Панове, свого часу Кривбасу не платили, а він громив Дніпро на його ж арені. Сьогодні Зорі не платять і вони взагалі бомжують.  Коли ДД  хоч внічию з ними зіграє?  Чи може нема проблем у Ворскли, Говерли?
    Не платять зароблене - так, це однозначно велике свинство.  Але і не єдина причина, і навряд чи головна причина.  Головна, на мій погляд - у вище написаному.
 Schpiz Отправлено: 11.12.2015, 00:02 Цитировать #798

Superuser

Schpiz

Всего сообщений: 9832

Доброй ночи всем Людям.

Ну что,вспомним то,что я написал накануне? "ДНЕПР" хлопнет дверью и выграет три ноль,а может и больше. Вспомнили? Спасибо.

Таксист.

~SEGA~ Отправлено: 11.12.2015, 13:13. Отредактировано: 11.12.2015, 13:41, ~SEGA~ Цитировать #799

Superuser

~SEGA~

Всего сообщений: 431

Вот эти вот украиноязычные ребята,сверху,точно имеют отношение к нашему Днепру?? А то никогда не встречал таких у нас в городе. 

Если болелы Днепра с западных регионов-тогда без вопросов и обид.

НЕТ ДРУЖБЕ С ДИНАМО!!!

Пока на стадионе политика - ни ногой! ( с 1.1.2014)

leoniddnipro Отправлено: 11.12.2015, 22:02 Цитировать #800

Superuser

leoniddnipro

Всего сообщений: 6022

Нарешті Дніпро виграв.Хоча матч нічого не значить,проте настрій дещо покращився.Але не більше.Добре,що залишки характеру у футболістів ще є.

Один з кращих на полі у дніпрян--це Бойко.Аби не він,то могло не бути цієї перемоги.Нажаль наший центр захисту--прохідний двір.Більш класна команда могла накидати Дніпру повний кошик.Папа ,мало того,що привіз пенальті,так ще й не раз помилявся,з-під нього суперник наніс кілька небезпечних ударів по наших воротах.Чигринський виглядав покраще,кілька разів в дав непоган х довгих пасів на атаку.Федецький з Матосом на атаку зіграли краще,ніж на захист.

В опорній зоні теж не все гаразд.І Шахов ,і Чеберячко не завжди вдало діяли на руйнування  .Шахов іноді перетримував м'яча при наших атаках.Проте забив пикольний гол...Руіс поки що не вписується в команду,не має взаємодії з партнерами.Гама приніс багато користі.Добре обігрувався з Матеусом,постійно загострював ситуацію біля воріт суперника.Лучкевич поки що не у кращих кондиціях,але прийняв участь у третьому голі. 

У нападі діяв одинокий Матеус.Багато попрацював,забив два важливих гола,а міг ще стільки ж.

Чуден Днепр...Редкая птица долетит до середины Днепра.Звезды горят и светят над миром и все разом отдаются в Днепре.(М.В.Гоголь)

Дніпро, брат мій, висихає,                     Кохайтеся, чорнобриві,
   Мене покидає,                                        Та не з москалями,
   І могили мої милі                                    Бо москалі — чужі люде 
   Москаль розриває...                                Роблять лихо з вами.           (Т.Г.Шевченко)

leoniddnipro Отправлено: 11.12.2015, 22:27 Цитировать #801

Superuser

leoniddnipro

SEGA,друже,які проблеми?Я народився в Дніпрі і живу тут більше 42-х років.Чи я не маю права на українському сайті писати рідною мовою?Поясни.

Чуден Днепр...Редкая птица долетит до середины Днепра.Звезды горят и светят над миром и все разом отдаются в Днепре.(М.В.Гоголь)

Москаль розриває...                                Роблять лихо з вами.           (Т.Г.Шевченко)

~SEGA~ Отправлено: 11.12.2015, 23:33. Отредактировано: 11.12.2015, 23:35, ~SEGA~ Цитировать #802

Superuser

~SEGA~

Всего сообщений: 431

leoniddnipro
Т
а я ж ничего против не имею,хоть на тувалу пишиcigarette
Не привычно мне тут украинский видеть,я же один из самых стареньких на этом сайте,читаю частенько вас всех,знаю,кто на русском всегда писал,а перешли на украинский,с недавних пор.

НЕТ ДРУЖБЕ С ДИНАМО!!!

Пока на стадионе политика - ни ногой! ( с 1.1.2014)

leoniddnipro Отправлено: 12.12.2015, 09:59 Цитировать #803

Superuser

leoniddnipro

SEGA,я перестав спілкуватись на "вєлікорусском нарєчії русского язика" вже майже два роки.Після того ,як "старший "брат" почав  війну проти моєї країни.Може й пафосно,але факт.Принципово на всіх форумах так і спілкуюсь.І тепер,хто зайде на наш форум,то вже не скаже ,що тут теж "руссссссссссссскій мір".

viktor santos Отправлено: 12.12.2015, 10:50 Цитировать #804

Superuser

Всего сообщений: 353

Леонидднипро вы правы на 100%.

leoniddnipro Отправлено: 12.12.2015, 11:45 Цитировать #805

Superuser

leoniddnipro

viktor santos,дякую за розуміння.

Пограничник Отправлено: 12.12.2015, 13:42 Цитировать #806

Superuser

Всего сообщений: 1741

Да не расстраивайся ты так, насчёт того кто как пишет и на каком языке.Это люди называются перекати-поле,в переводе на украинську мову,это курай.Подует ветер с Китая и будет говорить на китайском.

дніпровець79 Отправлено: 12.12.2015, 15:34 Цитировать #807

Superuser

Всего сообщений: 1442

Ну кто бы говорил....

Schpiz Отправлено: 12.12.2015, 16:37 Цитировать #808

Superuser

Schpiz

Всего сообщений: 9832

Друзья,всем вам мой поклон и найлучшие пожелания ЗДОРОВЬЯ.

"БАТЬКО В СОЗИ,А Я НИ,НАХЕРА ВОНО МЭНИ!"

Есть такие люди,или людишки,которые заходят сюда изредко,пособачиться або ВКУСЫТЬ И МЭДУ ДАТЬ...

Лично я не Украинец и не Русский,я Космополит Безродный,но Любой язык Уважаю,как родной,а УКРАИНСЬКУ МОВУ таки ОБОЖАЮ.

Мы все здесь собрались,когда-то,что бы вместе Любить Команду "Днепр",а те,кто вполз сюда со своими политическими амбииями,должны перебраться на политезированные сайты.

П.с. Панове,ни кто из вас не вспомнил,что я угадал здесь и "Дверью Хлопок" и Счёт поледнего матча... Это с вашей стороны некрасиво.

Таксист.

leoniddnipro Отправлено: 13.12.2015, 03:11 Цитировать #809

Superuser

leoniddnipro

Пограничник,аби щось ляпнуть...

leoniddnipro Отправлено: 13.12.2015, 03:16 Цитировать #810

Superuser

leoniddnipro

Schpiz,Леонід Семенович,це все добре.Мало хто думав,що дніпряни виграють ,та ще й з таким рахунком.А яке місце займе Дніпро у кінці чемпіонату?

Пожалуйста, введите сообщение
7200000
Rambler's Top100